Don't worry be HAPPY!

28-05-2017

Ik doe graag de was en de plas ook.
Wat is dat een vreemde zin. Maar het is zo.
Wasmachines draaien, de geur van een verse doos Ariel, de was aan de draad hangen, en dan in het weertje van vandaag een half uur later opplooien en klaarleggen op de strijkplank. Terwijl ik zo welgezind en geconcentreerd bezig ben, gaan mijn gedachten alle kanten op, happy thoughts vooral!

En dan 's ochtends vroeg met een sapje bij de hand of 's avonds met een glaasje rozé...... alle plooitjes glad strijken en vriendinnen bellen op speaker, want anders bel ik nooit als ik thuis ben. Ik bel niet graag in huis.Enkel alles in de kast leggen is de grootste opdracht, maar ook die loont als je dan alles per thema, per kleur, per seizoen en per soort ziet liggen. Ik weet het, ik heb verschillende freaky kantjes en dat is er 1 van.....

Meer dan 20 jaar geleden hing ik ook de was op, ik weet het nog als gisteren, en toen had ik ook een happy gedachte. Het was een warm voorjaar, ik had dagelijks leuke tijd met veel vrienden, speelde overtuigd van perfecte huisvrouw en deed de was en de plas. Ik dacht, daar aan die draad, wat heb ik toch een mooi leven, ik heb nu echt alles wat ik wil!
Dezelfde week gebeurde een vreselijk drama in mijn leven, iets wat tot op heden impact heeft, wat ik ondertussen wel te boven ben, maar ik heb tot vorige maand nooit meer durven denken, wat heb ik een mooi leven! Wat ben ik gelukkig!
De angst dat er weer iets onoverkomelijks zou gebeuren zat er diep in.

Tot mei 2017. Ik laat me niet meer leiden door die angst. Die angst leidt tot niets. Ik deed verschillende kriya's om angst achter me te laten, om in mijn kracht te gaan staan, ik las veel interessante publicaties en voelde aan mezelf dat het tijd werd.
Tijd om eerlijk te zijn, en om wel te zeggen dat ik gelukkig ben, met hele kleine dingen, en soms ook wel eens met iets groots!

Nu durf ik zeggen/schrijven - weliswaar met nog wat aarzeldende vingers - maar het staat er toch op ....... Don't worry, be happy!
Want hoe meer ik het leven vier, hoe meer geluk mijn kant op komt!Mijn leven lijkt nu heel erg op 20 jaar geleden, de was blijft een constante, maar ook de vrienden die me omringen, het genieten van onverwachte uitjes, mijn nog steeds te lang twijfelen als ik een beslissing moet nemen ............ zoveel dingen die er toen ook al waren, zijn er nog steeds.

Maar er is ook veel veranderd, ik apprecieer alles veel meer, de gesprekken zijn anders en ik krijg dagelijks de bewijzen van het feit dat gelukkig zijn en je geluk doorgeven, echt werkt.
Dus bij deze, geef ik de tuin die in mijn hart groeit extra water, zodat de zangvogels voluit hun lied kunnen komen zingen.